Skip to content
TERUG

Wat voor soort groen wilt u in het Fûgellân?

We willen het Fûgellân groener maken. Niet alleen omdat de wijk er mooier van wordt, maar de bomen en planten helpen ook om de effecten van de klimaatverandering op te vangen. Zij geven verkoeling bij warme dagen. En bij extreme neerslag nemen zij het water op en houden ze het vast. Zo kunnen we de wateroverlast tegengaan. En het is goed voor de biodiversiteit; de vogels, bijen, vlinders, etcetera.

Aan  u de vraag: wat voor groen wilt u het liefst in het Fûgellân?
Kiest u voor strakke vormen, zoals dat nu het geval is? Of wilt u liever meer vaste planten, óf gras en bloemen? Om uw keuze eenvoudiger te maken, hebben we hieronder de voor- en nadelen per optie op een rij gezet. Er staan ook voorbeelden bij. U kunt tot en met 7 december stemmen.

Je moet inloggen of je aanmelden om verder te gaan
Meer informatie

Wat voor soort groen wilt u in het Fûgellân?

Blokhagen (strak)

Klik op de pijltjes om meer afbeeldingen te bekijken

Vaste planten en struiken

Klik op de pijltjes om meer afbeeldingen te bekijken

Gras met bloemen

Klik op de pijltjes om meer afbeeldingen te bekijken

Je moet inloggen of je aanmelden om te kunnen reageren.
 • G. Kroonen

  Fijn dat we als wijkbewoners mee kunnen denken over hoe de wijk er uit komt te zíen !

  1 stem  | 
  1
  0
  Geen reacties
  • Bert

   Kleur stenen en begroeiing daar liggen maar weinig mensen wakker van. Begin eens met het terugbouwen van alle verwijderde verkeersdrempels op de invalsweg de Zwaluwstraat en op de Sûd Ie. Sinds die verdwenen zijn kunnen automobilisten met gemak 70 km/h halen in de wijk, zeker wanneer het zo lekker soepel rijdt op die nieuwe stenen. Bouw vervolgens forse snelheidsremmers in voor en na de blinde helling in de Dongeradyk. Je hebt de reactiesnelheid van een tijger nodig, om daar veilig over te steken, want de auto's zijn binnen 3 seconden bij je! En tot slot; pas de hellingen van de Reigersbrug aan zodat mensen op de fiets, met een kinderwagen of rollator, weer gebruik kunnen maken van deze route. 40 jaar lang gingen er 400 fietsbewegingen per dag overheen.

   Geen stemmen  | 
   0
   0
   Geen reacties
   • GeartsjevdMP

    Hopelijk wordt er dan met nieuwe beplanting rekening gehouden met spelende kinderen. Dus geen stekelstruiken naast speeltuinen en buurtveldjes aub.

    Geen stemmen  | 
    0
    0
    Geen reacties
     • Ab van der Veen

      Wildmengsel moet geregeld opnieuw ingezaaid, dus vraagt veel aandacht om verwildering of overwoekering door bijv. brandnetels te voorkomen. Strakke blokken dragen niet veel bij aan bio-diversiteit.

      Geen stemmen  | 
      0
      0
      Geen reacties
      • M.P

       Ik vraag mij wel af hoe men blokhagen en vaste planten en struiken wil onderhouden vanwege de steeds meer oprukkende heermoes, maar alleen gras wordt ook zo'n groot openbaar honden toilet.

       Geen stemmen  | 
       0
       0
       Geen reacties