Fûgellân

Maak een account aan en stem!

Het Fûgellân heeft bij heftige regenbuien vaak te maken met wateroverlast. Daar gaan we iets tegen doen. De bestaande riolering is afgelopen jaren al opgeknapt. Maar door het steeds extremere weer zijn er meer maatregelen nodig. Dit is gelijk ook de kans om uw wijk opnieuw in te richten, te verfraaien en te vergroenen.

De komende jaren pakken we een groot deel van het Fûgellân aan

Het gaat om het deel ten oosten van de Dongeradyk en het deel ten zuiden van de Schrans. De nieuwe inrichting moet beter passen bij een 30 kilometer-gebied. We beginnen bij de Skries, Ljurk en de IJsvogel. Woont u niet in één van deze straten? Dan is het toch belangrijk dat u nu al van de aanpak op de hoogte bent en meepraat. We maken namelijk één plan voor de hele wijk; de keuzes die qua inrichting nu worden gemaakt voor de genoemde straten, gelden voor alle woonstraten. 

Tot en met 7 december kon u stemmen wat voor kleur straatstenen u het liefst in uw wijk wilt. En wat voor type groen uw voorkeur heeft.

De uitslag is bekend!

Wat vindt u het mooiste: lichte of donkere straatstenen?

  • Ruim 60 procent koos voor de donkere variant
  • Bijna 40 procent koos voor de lichtere variant

Wat voor soort groen wilt u in het Fûgellân?

  • Ongeveer 78 procent stemde op Vaste planten en struiken
  • Ruim 12 procent stemde op Gras met bloemen
  • Ongeveer 10 procent stemde op Blokhagen

De uitslag gebruiken we bij het definitief maken van de plannen. 

Meer weten over het project? Ga naar: www.noardeast-fryslan.nl/fugellan

Geen peilingen

Hulp nodig bij het stemmen?

De Wijkraad helpt u graag! Neem contact op met Romke Hoekstra, e-mail: voorzitter@wijkfugellan.nl, telefoon: 06-44259320 Of met Anne Meinema, e-mail: vice-voorzitter@wijkfugellan.nl, telefoon: 06- 55356074. We staan woensdag 16, 23 en 30 november tussen 16.00 en 19.00 uur ook op het parkeerterrein bij de Poiesz Supermarkt aan de Houtdruif.